Şardon


Şardonlama işlemi, kumaşların içinden liflerin çekilerek kumaş yüzeyine çıkarılmasına verilen isimdir. Şardonlama işlemi sayesinde tüylendirilmiş yüzeyli bir kumaş görüntüsü oluşur. Kumaş gerili bir vaziyette makinenin girişindeki çekici zımpara silindirinden geçerek üzerinde koparıcı ve tarayıcı silindirler bulunan tambura gelir. Şardonlama işlemi de orada yapılır.

Şardonlama, enlemesine açık durumdaki kumaşın, dönen doğal veya metalik ince teller ya da zımpara kaplı dönen silindirler ile aksi yönde geçirilirken, içinden liflerin çekilmesiyle gerçekleştirilen mekanik bitim işleminin adıdır. Şardonlama işlemi özellikle sıcak tutması istenen kışlık kumaşlarda uygulanır. Bu sayede kumaş yumuşak tutum kazanır, su ve leke iticilik özelliği alır.

Makine genel olarak; Ana Tambur, Koparma Silindirleri, Tarama Silindirleri bölümünden oluşur.

Ana Tambur Kısmı: Kumaş ile aynı yönde dönen ve şardonlamanın yapıldığı kısmıdır.

Koparma Silindiri Kısmı: Ana tamburun dönüş yönünün tersine dönen ve ana tambur üzerine monte edilmiş bu silindirlerde bulunan teller ile şardonlamayı yapan kısımdır.

Tarama Silindiri Kısmı: Şardonlama sırasında koparma silindiri tarafından tutulmuş olan liflerin tellerin arasından zarar görmeden çekilmesini sağlar. Tarama silindirlerinin üzerindeki teller tamburun dönüş yönü ile aynıdır.

Yazılım Avantajları

  1. Yüksek hızda gerginlik kontrollü senkronizasyon
  2. Sisteme özel fonksiyon bloklar sayesinde kolay programlama
  3. Kullanıcı dostu ve opsiyonel arayüz tasarımı

Kullanılan Ürünler

  • Ultra serisi PLC ve Analog modülü
  • S100 serisi inverter
  • Ethernet Haberleşme Modülü

ÜRÜN SEÇİMİ

Arama yaparken; sırasıyla marka, grup, seri ve alt seri seçiniz. Alt seri yok ise seçmeden devam edebilirsiniz.